CrazyLabs’in dünya çapında farklı ülkelerde bulunan ve ekiplere eğitim, ofis ve finansal destek sağlayan hyper-casual oyun hızlandırıcı merkezleri CrazyHubs, İstanbul’da yıllık 2.5 Milyon TL yatırım ile açıldı.
200’ün üzerinde başvuru alan CrazyHubs İstanbul’da online gerçekleşen mülakat ve demo sunumu süreçleri sonrasında 9 ekip programa katılmaya hak kazandı.
3 ay sürecek fiziksel program esnasında CrazyHubs İstanbul ekiplerine CrazyLabs uzmanları tarafından hyper-casual iş modeli ve oyun yayınlanma süreçleri, marketing, ad monetization, UI/UX, Live-ops, prototip hazırlama gibi konularda eğitimler verilecek. Bahçeşehir Üniversitesi Game LAB (BUG) eğitmenleri tarafından Oyun Tasarımı ve İleri Seviye Unity’de Oyun geliştirme konularında eğitim desteği sağlanacak.
Ekipler, CrazyLabs mentorluğunda hyper-casual oyunlar geliştirecek ve bu oyunlara pazarlama testleri uygulanacak. Hedeflenen metrikleri sağlayan oyunlar CrazyLabs tarafından global ölçekte yayınlanacak. Ekipler gelir paylaşım modeli ile geliştirdikleri oyunlardan kazanç sağlayacak. İhtiyaç dahilinde ekiplere geliştirme desteği verilecek ve potansiyeli olan oyunlar CrazyLabs ile birlikte geliştirilecek.
CrazyLabs Türkiye Lideri Onur Uça “Bugün listelere baktığımızda en çok indirilen 100 oyunun 20’sinin Türk geliştiricilere ait olduğunu görüyoruz. Ülkemizde yetenekli oyun geliştiricilerinin sayısı her geçen gün artıyor ve art arda gurur verici başarı hikayeleri görüyoruz. Bu istikrar da dünya devi oyun firmalarının ilgisini çekiyor. CrazyLabs olarak biz de bu potansiyeli görüp ülkemizde bu yatırımı yapmaya karar verdik. CrazyHubs İstanbul Hızlandırıcı programı ile hyper-casual mobil oyun geliştiricilere global pazarda başarılı olmaları için ihtiyaçları olan ortamı sağlayacağız. Hedefimiz Türkiye’den başarılı yeni stüdyolar çıkarmak.” dedi.
1 Milyon TL’ye Varan Yıllık Destek Fırsatı
Crazyhubs İstanbul’a katılmaya hak kazanan ekipler; Skip Games, Nice Try Games, Eggs Games, On Off Games, Dhika Games, Super Cat Games, Zettanium Games, Frost Games ve Temporary Games olarak belirlendi. 3 aylık süreçte sağlanacak eğitim, ofis ve finansal destek sonrasında programı başarı kriteriyle tamamlayan ekiplere CrazyLabs tarafından profesyonel yayıncılık sözleşmesi teklifi sunulacak. Yayıncılık sözleşmesi teklifi, ekiplerin göstereceği başarıyla orantılı olarak yıllık 1 Milyon TL’ye kadar varacak ve bu yatırım ile ekiplerin stüdyolaşma süreçlerine destek olunacak. Yayıncılık sözleşmesi teklif edilen stüdyolardan şirket hissesi de istenmeyecek.
CrazyHubs İstanbul’a Nasıl Başvurabilirim?
CrazyHubs İstanbul’un 1. dönem başvuru süreci tamamlandı ve ilk dönem Eylül ayı itibariyle sona erecek. CrazyHubs İstanbul için 2. dönem başvuru süreci ise yaz sonu itibariyle https://www.crazylabs.com/crazyhubs/turkey/ adresinden başlayacak.
CrazyLabs Hakkında: CrazyLabs “Acrylic Nails”, “I Can Paint”, “Tie Dye”, “ASMR Slicing”, “Soap Cutting” ve diğer oyunlarıyla 4 milyar toplam oyun indirmesine sahip, dünyanın en büyük üç casual ve hyper-casual oyun geliştirici ve yayıncısından biridir. CrazyLabs’ın Çin, Makedonya, Almanya ve Ukrayna’da ofisleri ve Hindistan, İsrail, Sırbistan, Polonya ve Türkiye’de CrazyHubs hyper-casual oyun geliştirme hızlandırıcı programları bulunmaktadır.
Bir yorum yap