En Çok Korkutan 5 Oyun Serisi! Korku oyunları yeni heyecan arayan birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Bugün en çok korkutan 5 oyun serisi ile ilgili yaptığımız haberde çeşitli oyunlara değindik. Detaylar haberimizde.
1) Outlast Serisi
Red Barrels tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen oyun, pazarda büyük yankı uyandırdı. İlk oyunu Outlast için iki farklı sürüm yayınlamışlardı ve ikisi de çok beğenilmişti. Red Barrels, Outlast ve Outlast: Whistleblower adlı iki oyunuyla korku oyunları arasında ön plana çıkmıştı. Outlast 2 oyunu ise çok büyük beklentiler yaratmıştı. Yayınlanan fragmanlarla ve yapılan açıklamalarla dikkatleri üzerine toplamıştı.
Outlast ve Outlast 2 benzer oyun mekaniklerine sahip. “Yaratıklarla savaşacağım hepsini yok edeceğim.” Tarzında bir oynanış mümkün değil. Genel anlamda kaçtığınız ve saklandığınız oyunlar. 2 oyunda da en önemli ekipmanınız kamera. Gece görüşü özelliği sayesinde hayatta kalmanıza en çok yardımcı olacak şey tabii piliniz varsa. Etraftan topladığınız pillerle kamerayı sürekli kullanabilirsiniz. Ama bunun kolay olmadığını bilin. Outlast 2’nin ilk oyundan farkları, bandajla kendini iyileştirebilme ve haritanın daha açık bir alanda olması. İlk oyunda bir hastanede korkunç bir macera yaşamıştık. İki oyunda da bir olayı araştırmak üzere yola çıkan farklı karakterler görüyoruz.
2) Silent Hill Serisi
Eski bir oyun olan Silent Hill, Konami tarafından 1999 yılında pazara sürülmüştü. 99 yılı korku oyunları açısından çok verimli geçmişti. Aynı yıl çıkan oyunlar çok kaliteliydi ve Silent Hill de bunlardan biriydi. Haritası, oynanışı, eşsiz müzikleri ve oyunun yarattığı atmosfer oyuncuları kendisine bağlayan önemli unsurlardı. İlk 3 oyun Team Silent tarafından geliştirilmişti. 4. oyundan itibaren ekip ayrıldı, farklı tarzda fakat yine de başarılı oyunlar piyasaya sürüldü. Tabii ki oyuncuların pek anlam veremediği Silent Hill: Origins, Silent Hill: Homecoming, Silent Hill: HD Collection, Shattered Memories ve Downpour dışında. PT ise demo oyunuyla bile çok büyük beklenti yaratmıştı ancak Konami oyunu iptal etmeyi tercih etti.
Serinin öne çıkan oyunu Silent Hill 2 çeşitli platformlarda oynanabiliyordu. PS1, PC ve Xbox’da oyuncular bu korkuyu deneyimlemişti. Korku oyunları tarihinde kendisine özel bir yer edinen Silent Hill 2’nin konusu ana karakter James Sunderland’in ölen karısından gelen mektup üzerine eskiden yaşadığı Silent Hill’e dönmesiyle yaşadığı sıradışı olaylardı. Tüm kasabayı kaplayan sis bile başlı başına bir korku etmeniydi. Dar koridorlarda önünüzü göremeden koşuştururken yapabileceğiniz tek şey yolunuza başka bir şeyin fırlamaması için şans dilemekti.
3) Amnesia Serisi
Bağımsız geliştiriciler tarafından düşük bütçeyle geliştirilen Amnesia: The Dark Descent serinin ilk oyunu. Birinci oyunun yarattığı etkiyi yaratamamasına rağmen başarılı diyebileceğimiz ikinci oyun ise Amnesia: Machine For Pigs. Outlast gibi hayatta kalmak için yapabileceğiniz tek şeyin kaçmak olduğu oyunlara ilham olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde bu tarz oyunların geliştirilmesine katkı sağlayan önemli bir seri.
Amnesia: The Dark Descent oyununda ana karakterimiz Daniel bir arkeolog. İçinde bulunduğu kaleye nasıl ve nereden geldiğini bilmiyor. Bunun sebebi ise kullandığı bir amnezi ilacı ve kalenin içinde kendisine bıraktığı notlarla yapması gerekenleri ve onu takip eden şeyin ne olduğuyla ilgili bilgi ediniyor. Kalenin gizli odalarında ve karanlık atmosferinde kafayı yememeniz için size yardımcı olabilecek şeyler gaz yağı ve kibrit. İkisini de akıllıca kullanmak gerekiyor aksi takdirde oyunda fazla ilerlemeniz mümkün değil. Oyunda müzikler ve sesler oldukça iyi kullanılmış. Daniel’ın diş takırtıları, sizi takip eden bir şeyin ayak sesleri gibi oynanışa katkı sağlayan bir sürü detay bulunmakta. Ayrıca oyun motoru sayesinde birçok eşyayla etkileşime geçebiliyorsunuz.
4) The Evil Within Serisi
İlk oyunuyla büyük çoğunluğu memnun etmeyi başarsa da bazı kesimler oyunun korku oyunu türünden uzaklaştığını düşünüyordu. Gelen eleştirilerden çoğu bir korku oyununda av olma hissiyatını kaybedip avcı olmaya yönelikti. Bulduğunuz silahlar ve cephaneler sayesinde rahatça bir ölüm makinesine dönüşebiliyordunuz. Duruma göre kullanabileceğiniz çeşitli silahlar ve cephanelerle düşmanları rahatça ortadan kaldırabiliyordunuz. Ayrıca istediğiniz takdirde onları tuzağa düşürmeniz ve arkalarından sessizce yaklaşıp “sneak attack” yapmanız dahi mümkün. Bu yönleriyle oyun bir bakıma korku türünden çıkıp Gizlilik/Aksiyon türüne geçiş yapıyordu. Ancak oyunun grafik ve oynanış açısından çok başarılı olduğu söylenebilir.
The Evil Within 2 ise birçok geliştirme ve yenilikle geldi. Bunlardan en göze çarpanı oyuna açık dünya özelliği eklenmiş. Ancak bunun Witcher 2’dekine yakın olduğunu söyleyebiliriz. Çevre unsurlarının atmosfere yaptığı etki ise çok büyük. Oyunda binalara girip birçok geliştirme eşyası bulabilirsiniz. Tabii ki bunun risklerini de göze almanız lazım. İlk oyundaki gibi ölüm makinesi olmanız kolay değil. Ayrıca boss savaşları hiç beklemediğiniz bir anda başlayabilir. Tabii büyük yaratıklar da ansızın karşınıza çıkarak size soğuk terler döktüreceklerdir.
5) Resident Evil Serisi
Resident Evil’ın şu ana kadar toplamda 24 adet oyunu çıktığını çoğu kişi bilmez. Bu oyunlardan yalnızca 9 tanesi ana hikâyeye odaklı. Serinin ilk oyunu 1996 yılında yayınlandı. Projenin başında Capcom vardı. Oyun yurtdışında Resident Evil olarak anılsa da Japonya’da BioHazar ismini almıştı. PS’de çok başarılı bulunmasının ardından 1998 yılında devam oyunuyla farklı platformlara da çıkışını yaptı. İkinci oyunun da beğenilmesiyle filmler ve kitaplar da yayınlandı.
Oyundaki sabit kamera açısı dönemine rağmen gayet iyi bir performans sergilemişti. Farklı karakterleri yönetebildiğimiz oyunlar da farklı hikayeleri beraberinde getirdi. Envanter kullanımı önemliydi. Çünkü bilmeceleri çözmede ve engellerden kurtulmada efektif rol oynayan eşyaları üzerinizde bulundurmanız ve çözüm için kullanmanız gerekti. Serinin farklı oyunları çeşitli alanlarda ödüllere layık görülmüştü.
İlk 3 oyunla hızlıca yükselen oyun Evil Code Veronica ile tempo kaybetmişti. Ardından Zero’yu da yayınlayan CapCom kötü gidişatı kurtaramamıştı. Residet Evil 4 ise oyun mekanikleri açısından da değişiklik gösterdi. Oyundaki virüs yerine parazitin gelmesi ve kameranın omuz hizasına geçmesi oyunculardan iyi tepki aldı. Ardından CapCom Resident Evil 5 ile büyük bir düşüş yaşadı ve markayı küçük yan hikayeleri olan oyunlarla kurtarmaya çalışması da daha kötü etkiledi. Resident Evil 6 en düşük puanlardan birini aldı. Resident Evil 7 ile seriyi oturtan Capcom artık belli bir çizgiye sahip oldu.
Altıncı ve yedinci oyunla beraber korku etmenini daha da ön plana çıkardıkları söylenebilir. Yedinci oyunda aklını kaçırmış bir aileyle aynı evde bulunduğunuz ve onları neyin bu hale getirdiğini çözmeye çalıştığınız bir hikâye oluşturulmuştu. Oynanış açısından da serinin önceki oyunlarına göre değişikliğe gidilmiş ve 1. kişi bakış açısı tercih edildi. Sabit kamera özelliğini Remastered oyunlarla beraber yeniden oyunseverlere sunduklarını da hatırlatalım.
Oyun dünyasının en korkunç oyun serilerini sıraladığımız listemizin sonuna geldik. sitemizde incelemesi yer alan Blair Witch ile ilgili haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirisniz.
Bir yorum yap