Hem çok sevimli, hem de çok korkutucu! Don’t Starve’ı anlatmak istesek sanırım bu şekilde anlatırdık. Kanadalı şirket Klei Entertainment tarafından yapılan açık dünya hayatta kalma oyunu olan Don’t Starve 23 Nisan 2013’te piyasaya sürüldü. Don’t Starve’ın inanılmaz bir beğeni kazanması üzerine Klei Entertainment oyunun mobil versiyonu olan Don’t Starve Together‘ı 26 Nisan 2016 yılında piyasaya sürdü. Bu harika oyunun mobil versiyonu ve bilgisayar versiyonu arasında farklara geçmeden önce gelin oyunu biraz daha yakından tanıyalım!
İlginizi Çekebilir: Overwatch Dünya Kupası İçin İzleyici Modu Getiriyor!
Don’t Starve
Oyuna girdiğimizde bilim adamı olan karakterimiz Wilson kendini karanlık bir dünyada kaybolmuş olarak buluyor. Ve Mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmaya çalışıyor. Oyunun sonuna kadar Wilson’u sağlıklı, tok ve akıl sağlığı yerinde tutmak zorundayız çünkü oyun boyunca birçok paranormal düşmanımız bizi öldürmeye çalışıyor. Ana karakterimiz Wilson’ın baş düşmanı Maxwell’e karşı olan maceraları bizleri Don’t Starve’ın hikaye modunda bekliyor!
Oyunda bulunan karakterler ise: Ana karakterimiz olan Wilson (Bilim Adamı) ve özelliği kocaman bir sakal uzatabilmek! Korkutucu küçük bir kız olan Willow (Yangın Çıkaran) elinde tuttuğu meşaleden dolayı geceleri iyi bir karakter seçimi olabilir ancak akıl sağlığı ufak sorunlara yol açabilir. Wolfgang (Güçlü Adam) diğer karakterlere nazaran canı ve açlığı daha yüksektir ancak biraz korkak bir karakter olan Wolfgang’in akıl sağlığı bir problem olabilir ve olacaktır. Wendy (İçine Kapanık) diğer karakterlere göre çok daha zayıf olan bu karakterin akıl sağlığı ise diğerlerinden daha yavaşça düşüyor, ayrıca Abigail oyun boyunca Wendy’e göz kulak oluyor. WX-78 (Ruhsuz Robot) bu karakterin özellikleri ise yemek konusunda seçiçi olmaması, geliştirilebilir olması ve yağmurdan zarar görmesi. Wickerbottom (Kütüphaneci) okuduğu sihirli kitabı sayesinde ekinleri hızlıca büyütebilir. Woodie(Ormancı) ağaçları daha rahat kesmenizi sağlayacak Lucy adında bir baltaya sahip.
Oyunun mobil versiyonu olan Don’t Starve Pocket Edition‘a girdiğimizde karşımıza çıkacak ana menü bu şekildedir. Her zamanki sevimli grafikler ve harika tasarımlı karakterler bizi karşılamakta. Ana menüde Oyna, Ayarlar, Geri Bildirim ve Diller kısımları olmak üzere 4 sekme bulunmaktadır.
Oyuna girdiğimizde ise karşımıza böyle bir ekran çıkıyor. Eşyalarımız her zamanki gibi altta sıralanmış halde duruyor. Craft yapabileceğimiz menüler de her zamanki yerinde yani ekranımızın solunda yer almakta. Sağ üst köşede kaç gün geçtiği yazıyor ve hemen altında açlık, sağlık ve akıl sağlığı barlarımız bulunmakta. Bilgisayara olan kıyasla en büyük değişiklik ekranımızın sağında bulunan “Vurma” ve “Toplama” butonları. Ancak bazen telefonlarımızda mobil oyunlar oynarken bu tarz butonları rahatça kullanamayabiliyoruz çünkü aynı anda yürümek nişan almak ve ateş etmek zor olabiliyor. Aynı zamanda telefonun ekranının küçüklüğü, şarjımızın çabuk bitmesi ve telefonun ısınması gibi sorunlar da cabası. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız ihtiyacınız olan şey tam olarak BlueStacks 4!
Nedir Bu BlueStacks 4 , Neden Kullanmalıyım?
BlueStacks 4 mobil oyun severlerin hayatını kolaylaştırmaya geliyor! BlueStacks 4 bilgisayarınıza indirip Google Play hesabınıza giriş yaptığınız ve mobil oyunları bilgisayarınızda rahatlıkla oynayabildiğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde bilgisayarınızın kaldırmayacağı oyunların mobil versiyonlarını BlueStacks 4 üzerinden daha düşük sistem gereksinimleriyle oynayabilirsiniz. Ayrıca kontrolleri istediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlayan BlueStacks 4 kontrolleri rahat ettiğiniz şekilde ayarlamanızı sağlar ve size gelişmiş bir oynanış sunar. Ayrıca BlueStack 4 uygulamasını kullanarak oyunlar oynarken uygulama içi puanlar da kazanıyorsunuz. Bu puanlar ile maus, klavye gibi birçok eşyayı satın almanız mümkün! BlueStacks 4 ile artık telefon ekranına sıkışıp kalmak yok!
Bir yorum yap