Oyuncuların uzun zamandır PC’ye çıkmasını istedikleri Halo serisi sonunda satışa sunuldu. Steam ve Windows Store’da satışa sunulan oyun hakkındaki detaylar haberimizde.
Halo Serisi
Halo: Combat Evolved ve Halo 2
Xbox için özel olarak üretilen Halo tartışmasız en çok sattıran oyunlardan da biri. 2001 yılında Combat Evolved ile hayatımıza giren Halo’nun hikayesi oldukça etkileyici. Maceramıza Halo ismini verdiğimiz bir uzay istasyonunda başlıyoruz. Halo 2’ye geçtiğimizde ise Dünya’ya iniyoruz. Burada birtakım maceralar yaşıyoruz ve ardından başka bir Halo’ya doğru yol alıyoruz. Halo 2 multiplayer kısmıyla ön plana çıkan bir oyun oldu. Halo 3 ise 2007 yılında raflardaki yerini aldı. 14.5 milyon kopyadan daha fazla satarak “Xbox 360’ta Tüm Zamanların En Çok Satan Oyunu” unvanını da ele geçirdi.
Halo ODST
Bu oyunların ardından bir RTS oyunu olan Halo Wars ve Halo 2 ile 3’ün arasındaki hikayesel boşluğu dolduran Halo ODST yayınlandı. ODST’de karakterimiz Rookie çok da güçlü olmadığı için şehir içerisinde çeşitli mekanlarda sağlık paketleri bulunuyordu.
Halo Reach
Bungie tarafından yapılan son Halo oyunu olan Reach oldukça üzücü bir hikayeye sahip. İlk oyunun öncesini anlatan oyunda, bizim göremediğimiz ve yok olduğu söylenen gezegen Reach’in hikayesine tanıklık ediyoruz. Senaryo modunda asla yalnız kalmıyorsunuz. Her zaman yanınızda takım üyeleri bulunuyor. Ayrıca görevleri de CO-OP yapılabildiği için akıcı şekilde ilerliyor. Online oyun modunda karakterinizi dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Oyun senaryo modundan daha fazla çok oyunculu modlara odaklanmış. Dilerseniz var olan haritalarda dilerseniz de oyuncuların tasarlamış olduğu haritalarda oynamanız mümkün.
Halo 4
Halo: Reach’in çıkışıyla Bungie ile yolları ayıran Microsoft, Halo 4 için 343 Industries ile anlaşmıştı. Halo 4 farklı bir üçlemenin başlangıcı olacağı için oyuncuları kendine yeniden bağlaması gerekiyordu. Yüksek kalitede animasyonlar ise bunun için ideal bir yöntemdi ve 343 Industries bu işte oldukça iyiydi. Halo 4’e kadar ana karakterimiz Master Chief’den hiç bahsetmedik. Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olan Master Chief’in yüzünü oyunda göremezsiniz. Az ve öz konuşan karakterimizin içinizi rahatlatan cesareti sizi ona daha çok bağlar. Halo 4 ile beraber Master Chief’in insani yönlerini tanımaya başlıyorsunuz. Ayrıca Halo 4 hikayesel anlamda önceki oyunlardan pek de kopuk sayılmadığı için seriyi bilmeyen kişiler yabancılık çekebilir.
Halo 5: Guardians

Halo 5: Guardians
Halo 5 tam anlamıyla bir 343 Industries yapımı diyebiliriz. Arada Bungie’ye küçük selamlar gönderilmiş tabii ki. Oyun çıkmadan önce yayınlanan fragmanlarda Master Chief’in öldürüldüğü ve nasıl öldüğü gösteriliyordu. Halo kitlesini oldukça endişelendiren bu durum gerçek değilmiş. Halo 5’de ana karakter olarak karşımıza çıkmasa da hala yaşıyor. Üzücü olan yanıysa birkaç sahnede karşımıza çıkıyor. Ana karakterimiz ise Locke. Halo 5 multiplayer modları konusunda oldukça başarılı bir yapım. 4 farklı çok oyunculu mod arasında en çok dikkat çeken Warzone’du. 24 kişinin aynı anda oyunda bulunabildiği 15 farklı harita mevcut.
Steam ve Windows Store
Halo: Reach, Steam ve Windows Store’da 18.5 TL’ye satın alınabiliyor. Halo: Combat Evolved, Halo 2 Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST ve Halo 4’ü içerisinde barındıran Master Chief Collection’a ise 61 TL fiyatla yine Steam ve Windows Store üzerinden ulaşılabilir.
Halo o kadar çok ilgi gördü ki bunu kimse beklemiyordu. En çok anlık oyuncu listesinde PUBG, CS:GO ve DOTA2’nin gerisinde 4. oldu. Çok hızlı yükselişe geçen Halo, 3 Aralık günü en çok satanlar listesinde yine 4. olarak günü tamamladı.
Halo serisi için tavsiye edebileceğimiz oynama sırası ise Reach-1-2-3-ODST-4 ve son olarak 5.
Halo: Reach – sistem gereksinimleri
Minimum
- Intel i7 8750H ya da AMD Ryzen 7 2700U işlemci
- Intel UHD Graphics 630 ya da Radeon Vega 10 Mobile GPU
- 8 GB RAM
Maksimum
- Intel i5 3450 ya da AMD FX-6350 işlemci
- Nvidia GTX 770 ya da AMD Radeon 480 GPU
- 8 GB RAM
Bir yorum yap